Saturday, October 9, 2010

Pumpkin Pie - Tarte de Abóbora




Honey Glazed Ham, stuffed Turkey, sweet potatoes, a couple bottles of good wine to help it all down, families gather for Thanksgiving to enjoy this filling meal and count on leftovers for turkey sandwiches the next day. But no one can over eat to the point of not wanting to have dessert. Classic Thanksgiving dessert is pumpkin pie, with a hint of fragrant spices and a generous dollop of whipped cream along side it. This pie can be made with sweet potato puree as well and both versions are deliciously creamy and not only for the holiday. This is an any time dessert which can be enjoyed all year round.

For the Pate Brisee

Half the recipe of Pate Brisee (recipe can be found in the Apple Pie section)

For the Filling

250ml pumpkin pure
125ml cream
½ ml brown sugar
3 eggs
1 tsp cinnamon
1/8 tsp nutmeg
1/8 tsp allspice

On a surface dusted with flour, using a rolling pin, roll out the dough until it is large enough to cover the 23 cm pie plate. Place over pie plate, trim the edges and refrigerate.

Beat eggs into pumpkin puree along with all other ingredients until it reaches a smooth creamy consistency. Pour mixture into the covered pie plate and smooth surface with an offset spatula. Bake for 50 minutes in a preheated oven at 190C. Serve with a generous dollop of whip cream flavoured with pure Maple syrup.
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Peru recheado, batatas-doces, algumas garrafas de bom vinho para ajudar a comida ir para baixo, as famílias se reúnem durante a Acção de Graças para desfrutar desta refeição e contam com sobras de peru para fazer sandes no dia seguinte. Mas ninguém pode comer demais, a ponto de não querer sobremesa. A sobremesa tradicional no Canada no dia de Acção de Graças é tarte de abóbora, com uma pitada de especiarias aromáticas e uma colherada generosa de chantilly ao lado. Esta tarte pode ser feita com puré de batata-doce também e ambas as versões são deliciosamente cremosas e não só para o feriado. Esta é uma sobremesa que pode ser apreciado durante todo o ano.

Para a massa Pate Brisee

Metade da receita do Pate Brisee (a receita pode ser encontrada na secção da tarte de maçã)

Para o recheio

250ml de pure de abóbora
125ml natas
½ ml de açúcar amarelo
3 ovos
1 colher de chá de canela
1 / 8 colher de chá de noz moscada
1 / 8 colher de chá de pimenta da Jamaica

Numa superfície polvilhada com farinha, usando um rolo de massa, estender a primeira parte da massa ate que fique do tamanho de uma forma de 23 cm, colocar na forma e cortar as bordas. Colocar no frigorifico.

Bater os ovos com o puré de abóbora, juntamente com todos os outros ingredientes até atingir uma consistência cremosa. Despejar a mistura na forma de torta e alisar a superfície com uma espátula. Cozer por 50 minutos em forno pré-aquecido a 190C. Sirvir com uma generosa colherada de chantilly aromatizado com xarope de bordo (Maple syrup).

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